Kaksplus.fi

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Helsingin hälinässä


Olen kotoisin Nokialta, mutten ole asunut siellä yli 15 vuoteen. Tampere on tullut siinä samalla todella tutuksi ja siellä tulee käytyä vieläkin todella usein. Sen sijaan viime lauantainen Helsingin visiitti oli toinen elämässäni, ellei peräti ensimmäinen kerta, kun olin Helsingin keskustassa. Ei ole kyllä ollut oikein asiaa käydä tuolla päin pyörimässä, joten oli kiva lähteä käymään kun mahdollisuus siihen tuli. Aikaa tosin sellaiselle ylimääräiselle kiertelylle ja ostosten tekemiselle ei ollut kuin hetki, mutta kerkesi siinä sentään jotakin.

Hieman olimme "hukassa" kun astuimme rautatieaseman ovista pihalle Helsingin hälinään. Siinä hetken seistyämme ja katseltua mihin suuntaamme, kerkesi kaksi eri ihmistä tulla kysymään neuvoa, valitettavasti emme osanneet opastaa kumpaakaan. Oli kyllä mahtava huomata että muutama muukin oli ihan yhtä pihalla, heh. Ja kiitos älypyhelimen navin, suunnistimme sen avulla paikasta toiseen, niin kuin näytti tekevän aika moni muukin. Tosin Forumin ostoskeskukseen löysimme kyllä ihan ilman sitä, hih.

En muuten koskaan ollut käynyt niin kivassa lastenhoitohuoneessa kuin mikä Forumilla oli. Monesti lastenhoitohuone on vain isompi vessa, jossa sitten saattaa haista se itse ja oven taakse saattaa kerääntyä jopa jonoa. Niissä käy myös sellaista porukkaa, joka ei jaksa odottaa vuoroaan normaaliin vessaan. Monesti noissa vessoissa on se kuppainen nojatuoli, jossa sitten pitäisi syöttää. No toista oli tuolla. Lastenhoitohuone oli todellakin huone ja kaiken lisäksi se oli Muumi-aiheinen. Siellä oli kivoja muumin kuvia seinillä, televisio josta pyöri muumeja, suloiset kalusteet, vaunuparkki kivojen hattivattien alla, vaipanvaihtohuone, wc, ja mahdollisuus lämmittää ruokaa. Samassa tilassa oli myös syvennys jossa mahdollista imettää tai ruokkia vauva pullolla, mukava tuoli ja verho jonka pystyi vetämään eteen. 
Tuollaisia huoneita saisi olla enemmänkin. Ennemmin sitä tuonne ottaa sen sisaruksen mukaan siksi aikaa kun syöttää vauvaa, kuin sinne pieneen vessaan. Satuimme tuonne hyvään aikaa, sillä siellä ei ollut ketään, joten istahdin syöttämään Hugon tuohon ihanaan Artekin Muumi-pöydän ääreen. Hehkutin tuota tilaa vielä moneen kertaan, sillä oli se niin kiva. Mukava ruokkia vauva tuollaisessa paikassa.

Muutamat kaupat mentiin läpi, mutta kyllä tuonne saisi varata aikaa rutkasti enemmän, kuin mitä meillä oli. Löysin Hugolle Newbien nallepyllyt, joita lähdin sieltä vähän katselemaan. Jokaiselle lapselle toin jotakin pientä tuliaisena. Olisi varmasti tehnyt ihania löytöjä, sillä olihan valikoimat todella suuret. Mutta sitä aikaa olisi saanut olla enemmän. Joskus on kyllä pakko lähteä käymään tuolla ihan ajan kanssa.


Oli kyllä oikein mukava pistäytyä ihmettelemässä Helsingin menoa. Onhan se nyt ihan erilaista meininkiä kuin täällä maalla, jossa on vain kourallinen asukkaita. Hugo kurkki ihmeissään rattaista kun ihmisiä tuli välillä virtana vastaan. Ainakin riitti paljon katseltavaa. Seuraavan kerran suuntaamme sitten kohti Helsinkiä, kun vuorossa on lapsimessut. Tuskin maltan odottaa. Kannattaa pysyä kuulolla, sillä jossain vaiheessa polkaistaan käyntiin pieni arvonta, jossa voi voittaa liput lapsimessuille.

Mukavaa perjantaita kaikille.

22 kommenttia:

 1. oii ihana muumihuone <3 Hugolla oli varmasti aika paljon katseltavaa kun pääsi isoon sityyn :D Siellä teidän paikkakunnalla kun ei kovin paljon ihmisiä tosiaan ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. :) Varmasti lapset viihtyy tuolla.
   Hih, no kyllä oli. Ja talvella täällä päin vasta hiljaista onkin. :D

   Poista
 2. Tollasta lastenhoitohuonetta en ookaan koskaan nähnyt, tosi kiva! Ja noita tosiaa voisi olla enemmänkin :D Sillon messuilla niin haluutko käydä kiertää jossain muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä niin kiva huone, meidän isommat olisivat varmasti viihtyneet siellä sen ajan kun äiti ruokki pienemmän. Näitä siis lisää. :)
   Varmaan olen vain messuilla, kun aikaa on sen verran pikkuisen (6h) juna-aikataulujen vuoksi.

   Poista
 3. Voi vitsi tosiaan, miten mahtava lastenhoitohuone!!! Ärsyttää kun joka paikassa on tosiaan vaan se vähän isompi vessa. Ja siten on niitä paikkoja jossa on iso kauppakeskus ja yksi tai max kaks lastenhoitohuonetta.Niin kuin Ideaparkis. Imetä nyt sitten sielä, kun jonossa on 10 äitiä lasten kanssa...
  Helsinki on mullekkin yksi suuri mysteeri:D Tampereen tuntee jo jotenkin, kun joka kesä ollaan sielä pyöritty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä niin kiva huone. Meinattiin ensin kävellä ihan ohi, kun odotettiin etsivämme sellaita isompaa vessaa. Tämä oli siis todella iloinen yllätys. :)
   Juu ideaparkissa on juuri ne isommat vessat. Sieläkin olisi kyllä tämmöinen kiva. Ja Helsinki on kyllä todellinen mysteeri, Tampere taas on niin tuttu. :)

   Poista
 4. On tuo Stadin hälinä tämmöselle pienen kaupungin tytsylle kyl aikamoista! :D
  Ja tosi kiva todellakin tuo lastenhoitohuone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on. :)
   Tuo hoitohuone oli kyllä aivan huippu, näitä saisi olla enemmän. :)

   Poista
 5. Jos koskaan liikutte Kuopion suunnalla, niin Matkuksen kauppakeskukseen kannattaa poiketa jo melkein vain sen lastenhoitohuoneen takia. Vähän samantyylinen kuin tuo jossa kävitte, mutta ehkä jopa vielä ihanampi isoine ikkunoineen, sohvineen jne. On leikkikeittöt ym isommille lapsille ja rauhoittava musiikki soi hiljaisella. Omakotitalon verran tilaakin. Onneksi joissain paikoissa noihin jo tosiaan panostetaan. Lisää huomattavasti ostosreissun mukavuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kuulostaa kyllä todella hyvältä. Pitääkö sitä keksiä jotakin ohjelmaa tuolle suunnalle, että pääsee katsatamaan tuon. :D Ja kyllä tuollaisessa on vaan niin paljon mukavampi käydä, kuin siinä isossa vessassa. :)

   Poista
 6. Onpa hieno lastenhoitohuone. Mä en kyllä ite oikeen viihdy helsingin hulinassa, johtunee kai siitä kun olen niin ärsykeherkkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on. :) Varmasti moni käyttää sitä mielellään.
   Tuolla oli kiva käydä, mutta kyllä mä ennemmin asun pienemmällä paikkakunnalla. :)

   Poista
 7. Vau, onpa hieno lastenhoitohuone! Mä rakastan asua täällä maalla, mutta niin olen pienestä pitäen rakastanut Helsingin vilinääkin. Teinivuosia lukuun ottamatta en kuitenkaan ole haikaillut siellä vilinässä asuvani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on. :)
   Kiva tuolla oli käydä, mutta kyllä mä tykkään asua vähän pienemmässä paikassa. :)

   Poista
 8. Enpäs edes itse ole käynyt tuolla lastenhoitohuoneessa vaikka itse asun Helsingissä. Hihii.. Mutta olen samaa mieltä että nykyään kun äidit ovat lasten kanssa erittäin liikkuvia, hyviä lastenhoitohuoneita saisi olla enemmän!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa. :D Oli kyllä todella kiva huone ja tuollaisia saisi olla ehdottomasti enemän.:)

   Poista
 9. Pääkaupunkiseudulla on melkeen kaikissa ostoskeskuksissa ton tyylinen lastenhoitohuone ja se on kyllä tosi kiva!! :) Forumissa on vaan ihan superkiva toi lastenhoitohuone! ilmoittelehan jos joskus oot Helsingissä vailla shoppailuseuraa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva jos siellä on näitä enemmänkin, ihastuin tuiohon kyllä täysin. :) Hei pitääkin pitää mielessä, jos sinne suunnalle tässä eksyn ostoksille. :D

   Poista
 10. On kyllä ihanan näköinen lastenhoitohuone, ei ole tuollaista tullut missään mullakaan vastaan. Kelpasi varmasti syötellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en ollut vastaavaan aiemmin törmännyt. Noita saisi olla enemmänkin, sillä tuolla kyllä kelpasi syötellä. :)

   Poista
 11. Hei, tuo Forumin hoitohuone on meidänkin lemppari. Me käydään noin kahdesti kuussa Helsingissä täältä kotoa. Asuin siellä itsekin kuutisen vuotta yhteensä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä upea huone. :)
   Helsinki onkin sitten varmasti sinulle tuttu paikka. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...