Kaksplus.fi

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Aina yhtä jännää



Miten se voikaan joka ikinen kerta olla niin jännittävää? Kädet alkaa hieman täristä, sydän pomppaa ja jalat on makaronia. Tykkään tehdä täytekakkuja kyllä ja rakastan koristeiden väkertelyä iltaisin, mutta miten siitä voi tullakin niin jännää kun teet kakun jollekin tilauksesta. Siihen tulee heti ihan eri meininki. Asetan itselleni kamalat paineet ja mietin jatkuvasti, että mokaan homman jotenkin ja asiakas ei kuitenkaan ole tyytyväinen. Näen jokaisessa koristeessa vikoja ja voisin tehdä ne aina vain uudestaan. Miksi näin? Mihin se rentous katoaa joka minulla on, kun teen kakkuja omille lapsille?

Minulta on nyt lähiaikoina tilailtu kakkuja ja koristeita ristiäisiin ja joka kerta olen suostunut vaikka tiedän jossain vaiheessa taas yllämainitun tunteen iskevän. Koristeiden näpertely iltaisin on kuitenkin mukavaa puuhaa. Paniikki iskee vasta viimeisenä iltana "nää on ihan kaameita" on aika yleinen lausahdus suustani. 



Eilen minulla oli uusi tilanne siinä mielessä, että minulle tuotiin kotio kaksi asiakkaan itse tekemää kakkua ja minä sitten päällystin ne vaahtokarkkimassalla ja laitoin tekemäni koristeet. Olin saanut kahden erilaisen kakun kuvat, jotka asiakas oli valinnut netistä ja niiden mukaan sitten koristelin toisen kakun. Kokonaan massakakun tekeminen oli pitkästä aikaa kivaa mutta samalla jännittävää. Varsinkin kun päälystettävänä oli asiakkaan itse leipomat kakut ja tämän myötä pelkäsin vielä enemmän mokaavani koko homman.

Kun sitten sain kakut valmiiksi, huokaisin ja olin lopulta tyytyväinen. Voisin laittaa nämä omaankin kahvipöytään esille, joten uskoin niiden kelpaavan myös asiakkaalle. Kun sitten soitin että kakut voi hakea alkoi sydämeni takoa. Saatika kun esittelin kakut. Sanoinkin että tämä on se tilanne jolloin jännitän niin paljon, että voisin haljeta. 

Onneksi kakut olivat mieluisat ja sain huokaista helpotuksesta. Sen jälkeen tajusin jälleen, että se on se tunne jonka takia ryhdyn tuohon hommaan aina kerta toisensa jälkeen. Paras palkka koko jutussa on se, kun asiakas on aidosti tyytyväinen lopputulokseen. Ja ovesta astelee ulos tyytyväinen asiakas kakku kädessä, samalla sitä ihaillen hymy huulillaan.



Nyt kakkuhommat on kesän aikana topissa näillä näkymin ja elokuussa sitten saan tehdä Hugolle 1v synttärikakun sekä Iidalle 11v kakun. Niiden suunnittelu on jo alkanut pienissä määrin, hih. Ja ne pystyn tekemään hieman rennommalla asenteella ilman suurempaa jännitystä. Mutta toisaalta eikö sitä sanota että jännittäminen on hyvästä? 

Teetkö sinä itse kakut juhliin vai tilaatko ennemmin?


22 kommenttia:

  1. Mä tilaan aina kakut, en kehtaa omia räpellyksiä tarjota kellekään 😅 Sun kakut on kyllä niin upeita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♡♡
      Tilaamisessa on se hyvä puoli, että jää aikaa pikkuisen enemmän muihin valmisteluihin. :)

      Poista
  2. Tein just häihin kerroskakun ja ihan pienet paineet onnistumisesta :D vaikka tavallaan tietää että osaa tehdä, kohtuu hyvin ainakin mutta silti tulee se tunne että osaankohan juuri sellaista mitä toinen toivoo! Toisaalta katson kateudella kaiken maailman kakku kuvia netistä ja totean että taitoni ovat kuitenkin aika minimaaliset :) sun kakut on kyllä upeita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voin kuvitella. :D
      Voin niin yhtyä tähän kommenttiisi. Se siinä se kaamein onkin, että osaa tehdä juuri sellaisen mitä toivottiin.
      Kiitos Salla.♡

      Poista
  3. Ihania kakkuja♥ Mä olen aina väkertänyt kakut itse, vaikka meidän kaoksessa olis joskus ollut mielekkäämpää ja helpompaa mennä tilatuilla versioilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna.♡
      Helpompaa olisi tilata, mutta jos yhtään innostusta on niin silloin kannattaa tehdä itse. Joku mansikkakermakakkukin on niin hyvää. :)

      Poista
  4. Ompa söpö nallekakku! :) Me leivotaan yleensä jotain itsekin, mutta täytekakuista on viime aikojen juhlissa vastannut pojan mummo. Itse en isoja täytekakkuja oikein hallitse (enkä ole niistä niin innostunutkaan), niin on kiva että on yksi kakkumestari lähipiirissä! Hyydykekakut on sitten enemmän oma juttuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi.♡
      Sehän on kiva, että siellä sukulainen tekee kakut. :) Hyydykekakutkin on niin nam. :)

      Poista
  5. Hurjan söpö nalle-kakku tuli! :) Ja kyllä on jännä tilanne kun pitää koristella jollekin toiselle kakku! Sitä on varmaan vielä kriittisempi itselleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Såfin.♥
      Kyllä, kaikki pienetkin asiat pistää silmään. Tuonkin kohdan olisi voinut koittaa tehdä paremmin ja tuon jne. Mutta olen ottanut periaatteeksi sen, että jos sen kehtaa laittaa omaan kahvipöytään, niin kehtaan antaa sen eteenpäin. :)

      Poista
  6. Aivan ihana nallekakku :)

    Mä teen itse, päällä on ihan tavis kermavaahto (joskus hurjana hetkenä käytän karamelliväriä). Synttärikakkunsa lapset koristelee kukin itse, muut kakut periaatteessa koristelen minä, tosin koristeissakin mennään kaupan valmiilla karkeilla, strösseleillä ja hurjana hetkenä sokerimassa ruusuilla tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SanKari.♥
      Mut tuohan kuulostaa oikein hyvältä. :) Ja mahtavaa että lapset saavat koristella omat synttärikakkunsa. Meillä lapset ovat saaneet aina koristella kuppikakkuja. :)

      Poista
  7. Siis jälleen niiiin hienoja tekeleitä!!
    Osaisinpa itsekkin taiteilla tollassia koristeita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka.♥
      Ei muuta kuin kokeilemaan. :) Mun ekat kakut oli aika räpellyksiä, mutta sitä kehittyy kun tekee vaan ja tuo massahan on kuin muovailuvahaa.

      Poista
  8. Minulle tuli tästä vaan mieleen kun häihini kakun tilasin niin sen väritys ei vastannut yhtään sitä mitä hain, mutta en valittanut. No seuraavissa häissäni, jos sellaiset tulee olen tarkempi ja vaikka värikynällä paperille oikeat värit väritän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Joskus on vaikea löytää oikean värinen massa. Itsekin sekoitin noita massoja, jotta sain edes lähelle asiakkaan toivetta. :) Mutta kyllä mainitsisin tekijälle jos väri ei ole yhtään sinne päin.

      Poista
  9. Tuo kakku ainakin on todella ihastuttava. Söpöt nallukat. <3

    VastaaPoista
  10. Wau, teit sen taas, todella upeat kakut!

    Minä teen itse kakut, sen sinä kyllä jo tiesitkin. :D
    Voin niin samaistua tuohon tunteeseen, joka tulee kun tekee kakkua ja koristeita vieraalle. Miten sitä asettaakaan kauheat paineet itselleen, mutta tyytyväinen asiakas palkitsee kyllä ja sitten onkin niin hyvä fiilis että. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninni.♥

      Sinä teet kyllä myös aina niin kauniita kakkuja.♥
      On se kyllä kaamea tunne kun jännittää niin paljon tekemistä muille, verrattuna siihen kun tekee itselle. Mutta se fiilis joka tulee kun näkee asiakkaan olevan tyytyväinen on kyllä parasta. :)

      Poista
  11. Upea nallekakku <3

    Itse tulee yleensä tehtyä kakut. Toteutan kakut lasten toiveita mukaillen ja toisaalta sen mukaan, miten aikaa, kiinnostusta ja innostusta riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janni.♥
      Lapsilla voi välillä olla haasteellisiakin toiveita. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...