Kaksplus.fi

torstai 30. kesäkuuta 2016

Ulkoilu on kivaa
Näin kesällä ulkoilu lasten kanssa on jotenkin tuplasti kivempaa. Keksitään niin paljon helpommin ja enemmän kaikkea tekemistä ja pihalla kuluu helposti monta tuntia. Hyvä jos muistetaan välillä tulla syömään. Ulos on kiva napata välipalaa ja herkutella siinä leikkien lomassa esimerkiksi hedelmillä, keksillä tai jäätelöllä. Parasta on se, että ulos lähteminen on niin helppoa. Ei muuta kuin lakit päähän, kengät jalkaan ja menoksi.

Nyt ollaan pelattu paljon jalkapalloa, pompittu trampoliinilla, tehty hiekkakakkuja, heitelty vesi-ilmapalloja, menty hippaa, pelattu jalkapalloa, keinuttu, käyty uimarannalla, leikkipuistossa, pelattu jalkapalloa, pyöräilty, puhallettu saippuakuplia, poimittu kukkia, menty piilosta ja pelattu erilaisia kesäpelejä. Mainitsinkohan jo että ollaan pelattu jalkapalloa, hih. Matias on nimittäin ihan hurahtanut siihen ja ei taida olla montaa päivää, jolloin ei oltaisi jalkkista potkittu. Kiva harrastus, jota voi tehdä ihan omassa pihassakin oman perheen kesken, sillä pelaajiahan riittää.


Ulkoilu vauvan kanssa on myös niin kivaa ja helppoa näin kesällä, kun toisen voi vain laskea nurmikolle ryömimään ja konttailemaan. Hugo päästää menemään kontaten pitkin nurmikkoa välillä pysähtyen tutkimaan mitä sieltä löytyy. Välillä maistetaan miltä ruoho mahtaa maistua, leikitään jalkapallolla, joka onkin ihan lempipuuhaa sekä keinutaan. Välillä istutaan hiekkalaatikolla ja koitetaan tunkea salaman nopeasti kourallinen hiekkaa suuhun, ennen kuin äiti kerkiää estää sen. Ja jos väsy iskee kesken kaiken, niin uni maistuu rattaissa tai manducassa.


Vaikka omassa pihassa ulkoilu onkin lapsista kivaa, niin kyllä ne leikkipuistot on vaan silti ihan ykkösiä. Kylässämme sijaitseva Leijonapuisto on ihan lasten ehdoton suosikki ja sinne me yleensä menemme kun puistoon suuntaamme. Se on aidattu ja lapsille riittää paljon tekemistä. Siellä pari tuntia kuluu kuin hetkessä, varsinkin jos mukana on ystäviä.

Ulkoilu puistoissa on mukavaa myös sen vuoksi, että siellä voi törmätä uusiin ystäviin. Aino on ainakin niin sosiaalinen, että on heti kyselemässä nimiä ja ehdottamassa leikkiä. Hugo puolestaan ei muista vielä niin välitä. Hänelle riittää seuraksi kaksi lapiota, joilla voi nostella hiekkaa tai paukuttaa niitä toisia vasten. Välillä on ehkä maistettava miltä se mahtaa maistua. Hiekalla konttaaminenkin luonnistuu hienosti ja usein vaatteet ovat myös sen näköiset, että kontattu on.


Pienellä sateellakin ollaan ulkoiltu. Lapsista oli kerran kiva, kun kuuman päivän päätteeksi iski pieni sadekuuro. Kuinka kivaa olikaan seistä ja juosta vesisateessa. Onneksi tänä kesänä ilmat ovat olleet aika aurinkoisia ja lämpimiä, joten ulkona tulee oltua paljon. Toivotaan että hyvät ilmat jatkuvat.

Mukavia ulkoiluhetkiä kaikille.


14 kommenttia:

 1. Kolmas kerta toden sanoo, tätä kommenttia kirjoittaaessa tärisevässä bussissa. Josko nyt saisi koko kemmentin kirjoitettua:D pahoittelut. Ulkoilu on kyllä huippua, aika menee ulkona nopeaan ja ruoka maistuu ulkoilun jälkeen:) on ihanaa miten nykyaikana o upeita puistoja ja hyvin hoidettuja jalkkiskenttiä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, varsinkin puhelimella kommentoidess käynyt itsellekin noin, ettei oo varma tuleeko kommentti perille vai ei. :)
   Kesässä tää ulkoilu on kyllä ehdottomasti yks paras juttu. Ja niissä puistoissa kuluu aika hujauksessa. Meilläkin tuo puisto uusitiin juuri, niin siellä viihtyy nyt vielä paremmin. :)

   Poista
 2. Meilläkin nautitaan ulkoilusta ja pelataan hyvin paljon jalkapalloa :D Välillä pelikaverien puute ärsyttää, mutta josko eskarissa olisi sitten enemmänkin jalkapallosta innostuneita lapsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ootetaan jos eskarista löytyis sit innokkaita jalkkiksen pelaajia. :) Eihän siihen eskarin alkuun enää pitkää aika ole. :)

   Poista
 3. Ulkoilu on kyllä ihan parasta näin kesäisin.. :) meitä ei sitten millään saisi sisälle. On kivaa kun ilmaisuissa alkaa pyörimään mm. "raitisilmamyrkytys" ja "siestat".. Näinä aikoina tulee mietittyä miten paljon helpompaa olisi asua jossain missä jatkuvasti olisi näin lämmintä! Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. :) Mukava kun lämpöä riittää pitkälle iltaan.
   Kyllä sitä tulee välillä kieltämättä mietittyä. :D

   Poista
 4. Ulkoilu on kyllä ihanaa, varsinkin kun säät suosivat.
  Haaveilen kodista, jossa lapset voisivat mennä itsekseenki ulos, ihan niin kuin minäkin sain lapsuudessani tehdä.
  Kerrostalossa asuessa ei Sennin ikäistä lasta uskalla päästää itsekseen ulos vielä useampaan vuoteen. Omakotitalon aidatulla ja turvallisella pihalla asia voisikin olla toinen. No onneksi on mummula, jossa lapset pääsevät kirmailemaan vapaammin, toki valvottuna vielä sieläkin. :)

  Teillä on kyllä suloisin jalisjoukkue jonka tiedän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan hyviä säitä jatkossakin. :)

   Joo se kerrostaloasumisessa on kyllä kurja. Meillä on oma piha, muttei kokonaan aidattu, joten kolme isointa voi olla keskenään ulkona. Sääntönä kuitenkin että näen ikkunasta jos on tarve ja pihasta ei saa lähteä. Hyvin on kyllä sujunut. :)

   Hih niin minustakin.♡♡

   Poista
 5. Kesällä kaikki on niin helppoa ja kevyttä. Huoletonta ja rentoa. <3

  VastaaPoista
 6. Voi kun kuulostaa niin ihanalta!! Mä niin odotan, että Lili alkaa myös enemmän ymmärtämään kaikkia näitä ulkoleikkejä! Nyt ollaan käyty keinumassa ja hiekkaa maistelemassa. Oon kade tosta omasta pihasta, täällä kaupungissa kun ei ihan niin rennosti ulkona olla kun mitä oltaisiin vaikka siellä mistä olen kotoisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih keinuminen ja hiekanmaistelu on sitä Hugonkin lempipuuhaa. :D
   Oma piha on kyllä kiva, mutta vieressä on iso tie jossa nopeusrajoitus 80km/h ja moni ajaa reippaasti päälle sataa niin ihan huolettomasti ei voi olla. Mä kaipaisin vähän rauhallisemman pihan. :)

   Poista
 7. Ihania ulkoiluhetkiä! Nautitaan kesästä ny kun se on.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...