Kaksplus.fi

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kun kaukalo vaihtui istuimeen
Erilaisia turvaistuimia on myynnissä aika mieletön määrä. Siinä vierähtää ilta jos toinenkin, kun alkaa katsomaan mikä olisi juuri meille sopiva. Tämä tuli meilläkin jokin aika sitten ajankohtaiseksi, kun tiesin että kaukalomme lähtee seuraavalle pikkuiselle ja toki poikakin kasvaa koko ajan. Olin kuullut ystävältäni paljon hyvää heidän ostamastaan istuimesta ja olin vahvasti sillä kannalla, että sellainen tulee meillekin. Istuin vaikutti myös oikein hyvältä, kun lueskelin siitä yhden verkkokaupan sivulta, joten en enää pahemmin miettinyt muita istuimia.

Viime perjantaina kaukalo sitten lähti kohti uutta omistajaa ja uutta pientä käyttäjää. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan meiltä ei löydy enää turvakaukaloa. Yksi vaihe on siis taas takana päin ja Hugo matkustaa tästä eteenpäin isommassa istuimessa, kun kaukalon tilalle ostettiin BeSafen Izi Combi. Testailimme huhtikuussa Hugon kanssa ystäväni kyseistä istuinta ja Hugo näytti tykkäävän. Päätin silloin lopullisesti, että tuo on se istuin joka Hugolle ostetaan. Meitä potkaisikin onni, sillä nyt tuo sama istuin löytyy meidän autossa. Ystäväni vaihtoivat autoa ja siellä on isofix mahdollisuus, joten suunnittelivat uuden istuimen ostoa jos ostan heiltä tuon BeSafen. Tämä meni näppärästi kun pystyin ostamaan istuimen suoraan heiltä. Ja tuo on käytännössä ihan uusi.

Syy miksi luovuimme kaukalosta jo nyt oli se, että Hugo ei viihtynyt siinä yhtään. Hän on vauvasta asti inhonnut siinä matkustamista, ehkä osittain sen vuoksi että asento siinä on kuitenkin aika makaava ja uloskaan ei nähnyt mitään. Pituutensa ja painonsa puolesta poika olisi mennyt siihen vielä hyvin, mutta oli ne matkat aika selviytymistä. Matkan pituudella ei ollut väliä. Jos Hugo oli hereillä kitisi tai itki hän melkein aina. Nyt olen oikein innoissani uudesta istuimesta. Ainakin mummula reissun (yht 160km) Hugo viihtyi siinä erittäin hyvin. Myös ajomatkat kauppaan (edestakas 14km) ovat menneet ilman yhtään kitinää ja itkua. Ennen sekin matka oli tyytymättömyyttä täynnä, ellei Hugo nukkunut. Tuoli on kyllä niin muhkeasti pehmustettu, että luulisi siinä olevan mukava istua. Nyt näkee myös ulos ikkunasta ja se tuntui olevan Hugosta mukavaa. Istuin on helppo kiinnittää autoon ja se menee siihen todella tukevasti kiinni. Ei kyllä heilu yhtään. Vöiden pehmusteissa on myös pienet magneetit joiden vastakappaleet ovat istuimen sivuilla. Tämä on iso plussa, sillä vöitä ei tarvitse enää kaivaa lapsen alta. Iso plussa on myös se, että kun nostat päätukea oikealle kohdalle, säätyvät samalla myös vyöt oikealle korkeudelle. Päätuessa on yhteensä kahdeksan eri korkeutta. Istuimen voi asentaa joko selkä tai kasvot menosuuntaan ja sitä voi käyttää 6kk-4v lapsella.

Jos juuri sinä mietit millaisen istuimen sitä ostaisi kaukalon jälkeen, niin voin kyllä lämpimästi suositella tätä. Vaikka kokemuksemme tuolin kansa ovat vielä todella vähäiset, niin se muutos joka matkustamisessa tapahtui on niin huomattava, että voin hyvillä mielin kehua istuinta sekä sen ominaisuuksia. Sen verran tyytyväinen matkustaja siinä on istunut. Nyt voinkin hieman paremmilla mielin suunnitella reissuamme Muumimaailmaan. Ajomatka on nimittäin pitkä ja istumista autossa kertyy paljon. Uskon kuitenkin että matka on huomattavasti helpompi taittaa uuden istuimen kanssa.Millaisia istuimia teiltä löytyy?


18 kommenttia:

 1. Me ostettiin tuo sama istuin silloin, kun Lotta siirtyi kaukalosta pois. Nyt istuin on periytynyt Venlalle ja tykätään siitä edelleen. Varsinkin ne magneetit on niin kätevät! Ehkä ainoa huono puoli tässä on se, että on aika painava ja autosta toiseen vaihtaminen sen takia "hankalaa", vaikkei se kyllä oikeasti edes ole hankalaa. :D Mutta hyvä istuin siis ja ennenkaikkea turvallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin kätevät, kiva kun ei tarvii niitä vöitä aina kaivella lapsen alta ja pyöritellä suoriksi kun ne ovat magneeteilla reunoilla valmiina. :) Tuo on kyllä aika painava, mutta eipähän ole mikään rimpula tuoli. :D

   Poista
 2. Olethan huomannut myös tuolin kallistus mahdollisuuden? Erittäin kätevä kun lapsi nukkuu! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen huomannut, sen näköjään unohdin noihin plussiin kirjoittaa. :)

   Poista
 3. Me ostettiin kuopukselle tuo istuin ja ollaan kyllä tykätty! Nuo magneetit ja päätuen säätö ovat kyllä huomattavasti mukavuutta lisääviä tekijöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihan huiput ominaisuudet. :) Kiva kuulla että sielläkin tästä istuimesta hyvät kokemukset. :)

   Poista
 4. Meille kotiutui just Britaxin joku. En nyt muista mikä malli.. Joku uusi. :D Leokin viihtyi kaukalossa huonosti. Aikaisemmin olisi pitänyt ostaa, mutta meillä ei oo edes omaa autoa niin eipä juuri autolla kuljeta. :D mummolan autoon siis meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kaukalo saattaa monelle olla ikävä paikka. Meillä oli niin outoa että Hugo ei viihtynyt, kun muut puolestaan ovat viihtyneet hyvin. :)
   Mä kattelin kans yhdessä vaiheessa Britaxin tuoleja.

   Poista
 5. Ihanaa, että Hugo pitää uudesta istuimestaan❤Meillä on myös tämä istuin, isofix kiinnityksellä kylläkin! Automatkat sujuu ilman kitinöitä ja meillä reissataan todella paljon. Ensimmäiselle pojalle 3 vuotiaana toppavaatteissa alkoi käydä ahtaaksi, mutta onneksi hän pystyi painonsa puolesta siirtymään turvavyöistuimeen juuri 4 täyttäessään syksyllä ja saatiin pikkuveli kaukalostaan tähän. Lämpimästi suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, viihtyy kyllä todella hyvin. :)
   Kiva kuulla että meni teillä noin pitkään. On kyllä kiva kun on pitkäikäinen tuoli. :)

   Poista
 6. Hugo niin tyytyväisen näköisenä :3

  Meiltä löytyy Cybex Juno Fix ja ollaan oltu hyvin tyytyväisiä ja Oliver tykkää jopa matkustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Hugo on kyllä viihtynyt hyvin. :)
   Hyvä että sielläkin mieleinen tuoli käytössä. :)

   Poista
 7. Itsellä ajankohtaisempi asia on auto. Meille on kolmas tulossa, eikä kolme istuinta mahdu mitenkään taakse... joten mikä auto teillä on?

  VastaaPoista
 8. Meidän poika oli ihan samanlainen automatkailun inhoaja pienempänä, automatkat oli hirveitä jos oli hereillä... Kaukalosta istuimeen siirtyminen auttoi onneksi paljon ja Klippan niminen istuin on toiminut meillä hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu että sielläkin viihdytään hyvin. :)
   Meillä istuin pääsee nyt todelliseen testiin, kun aamusta lähdetään kohti Muumumaailmaa ja ajomatkaa on todella paljon. Pysähdyksiä otetaan toki muutamat matkalle. :)

   Poista
 9. Täytyy vaihtaa meidän vauva istuimeen heti, kun vain mahdollista. Reilu kuukauden kuluttua poika onkin jo tuon 6kk. Yhtäkään pidempää matkaa en enää halua ajaa itkevän ja kitisevän vauvan kanssa, kesälomamatka Ylläkselle riitti. Aiemmin ei tullut edes mieleen, että vauvan voisi jo piakkoin vaihtaa turvaistuimeen. Mahtavaa, että luin tämän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä oli apua. :)
   Itkevän vauvan kanssa ajaminen on kyllä rankkaa. Toivotaan että teillä istuimeen siirtyminen auttaa. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...