Kaksplus.fi

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

10 asiaa joita ihmettelen joka päivä


1. Kuinka siivotessani ensin eteisen, keittiön, olohuoneen ja lastenhuoneen, ajattelen istua alas, kunnes samassa vilaisen ympärilleni ja hetken kerkiän jo miettimään että mahdoinkohan juuri siivota. Sillä kyllä, asunto on kuin pommin jäliltä. On nuo lapset vain tehokkaita siirtämään leikkinsä sinne missä mahtuu leikkimään, heh.

2. Kuinka ikkunoihin voi ilmaantua joka päivä pieniä kädenjälkiä, vaikka putsaan ne usein ja olen monesti sanonut ettei ikkunoihin saisi koskea. Mutta onhan se kokeiltava kuinka hieno jälki jää kun mätkäyttää sen tahmaisen käden lasiin, heh.

3. Kuinka monet parit kenkiä meidän eteisestä löytyykään ja silti tuntuu että niitä on ihan liian vähän. 

4. Kun pyydän lapsia siivoamaan tavaransa, ei kukaan ota kuuleviin korviinsa. Eikä sana mene perille vaikka sen asian sanoisi todella kovalla äänellä. Mutta kun koitat hiiren hiljaa käydä salaa ottamassa yhden karkin, pari palaa suklaata tai keksin, killittää kohta muutama silmäpari takanani ja kuuluu nämä sanat "Äiti, mitä sä teet?" He todellakin kuulevat sen mitä haluavat. (Tosin nyt äiti syö vähemmän herkkuja eli rapinaa ei kuulu joka päivä).

5. Kuinka lapset ovat niin suloisia aamulla herätessään. Nököttävät sohvalla peittojensa alla, unisilla silmillään koittavat katsoa televisiota ja vaimealla äänellä huikkaavat "Hyvää huomenta äiti." Ovat he niin ihana näky. Ja kuinka suloisilta he näyttävät nukkuessaan.

6. Kuinka pienestä se hermoromahdus voikaan iskeä. "Äiti toi siirsi tuolin liian lähelle mun tuolia. Kato nyt se ei ole suorassa." "Äiti toi ei saa kattoo mua kun pompin. Älä kato! Äiti nyt se kattoo ja se ei saanu, yhyyy" " Äää, mä en haluu tätä mukia, tämä on väärä väri." Listaa voisi jatkaa loputtomiin. 

7. Kuinka ihanalta tuntuu kun lapsi kietoo kätensä ympärillesi. Siihen ei vain voi koskaan kyllästyä. Tai kuinka ihanalta näyttää kun lapsi nauraa käkättää. Se nauru on niin aitoa ja tulee suoraan sydämestä.

8. Syökö pesukoneemme sukkia? Nimittäin sukkia on kyllä vaikka kuinka paljon, mutta missä kummassa niiden parit on? Välillä niitä kyllä löytyy paikoista joista ei pitäisi, kuten lelulaatikosta, olohuoneen kaapista, sohvan alta (sohvan alta löytyy kyllä paljon muutakin kuin sukkia) ja välillä myös imurin pölypussista. 

9. Kuinka niistä pienistä arkisista asioista se todellinen onni syntyy.

10. Kuinka paljon rakastankaan kaikkia lapsiani ja jaksan edelleen ihmetellä, että ovatko nuo kaikki tosiaan minun aarteitani. Ja kuinka kamalaa vauhtia he kasvavatkaan.

20 kommenttia:

 1. Hyvin osuva lista! Samaisia asioita ihmettelen täällä itsekin melkein joka päivä. Ja aina ne jaksaa yllättää ;D

  VastaaPoista
 2. Hahaa.. Meidänkin pesukone syö sukkia! :D Samoja asioita minullakin siis pyöriin mielessä <3

  VastaaPoista
 3. Hahaha. :D Varsin tuttuja juttuja. :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihan jokainen kohta niin totta!! <3 Vaikka meillä lapset ovat jo isoja, niin silti ei kuulla, vaikka kuinka yrittäisi sanoa, että siivotkaa jälkenne. Tai jos pyytää siivoamaan jokaisen omat jälkensä keittiön pöydältä välipalan jälkeen, niin kukaan ei ole siellä käynyt syömässä. :D
  Aamu-uniset lapset ovat kyllä niin suloinen näky. <3 Nuorimmainen meillä vielä tulee kainaloon ja kietoutuu peittoonsa.
  Arjen ilo syntyy kyllä pienistä asioista!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meilläkin kummasti käy noin ettei kukaan tunnusta olleensa syömässä tai sit se "mä siivosin jo omani" ja ne löytyy vaan siirrettynä toiselle pöydälle. :D
   Niin ne kyllä ovat.♡♡

   Poista
 5. Olipas osuva lista!! Meidänkin lapsilla on juuri samanlainen valikoiva kuulo. Mitään ei siivoamiseen liittyvää ei kukaan kuule ja kaikki pienen pienet vihjailutkin johonkin herkutteluun liittyen kuullaan yläkertaan asti?!
  Ihanaa viikkoa teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jännä juttu että se pienikin rapina kuullaan mutta muu sivuutetaan aika hyvin. :D
   Kiitos ja sitä samaa sinne.♡♡

   Poista
 6. Äitinä elämä on ihmeitä täynnä :D <3

  VastaaPoista
 7. Kuullaan se, mitä halutaan kuulla :D Niin totta. Pätee myös miehiin! Ihana lista, monta kohtaa allekirjoitan :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...