Kaksplus.fi

tiistai 31. toukokuuta 2016

Kevätjuhla





Nyt se on ohi, nimittäin Lumin esikoulu. Hujauksessa tämä vuosi meni ja syksyllä tyttö suuntaa jo ensimmäiselle luokalle, aika hurjaa. Tänään oli tytön viimeinen eskaripäivä ja haikein mielin heilutettiin heipat päiväkodin ja esikoulun väelle. Lumia selvästi harmittaa, sillä hän tykästyi paikkaan tosissaan ja kertaakaan koko vuoden aikana ei kuulunut ettei tahtoisi mennä, vaan joka ikinen aamu tyttö oli pukemassa ulkovaatteita hyvissä ajoin ja pihassa odottamassa kyytiä pikkubussilta.

Esikoulun kevätjuhla vietettiin jo viime viikon torstaina. Juhla pidettiin ulkona hieman koleassa säässä, mutta onneksi ei kuitenkaan saatu sadekuuroa niskaan. Juhla oli niin ihana, että äitillä kyllä kostui silmät useaan otteeseen. Vaatetuksen kanssa oli hieman haastavaa, sillä todellakaan ei ollut mikään lämmin. Takkia sai olla päällä ja sekös Lumia hieman harmitti. Takin sijasta hän veti mekon ja boleron päälle hupparin. Onneksi ei kuulemma palellut.




Kevätjuhlassa oli niin ihania ja erilaisia esityksiä. Ensin oli esikoulun ja päiväkodin yhteislaulu ja sen jälkeen muutama eskarilaisten esitys, sitten välissä kaksi päiväkodin ja jälleen pari esikoulun esitystä. Oli laulua, tanssia ja pientä näytelmääkin jossa seikkaili Lumikki ja 7 Kääpiötä. Lumi jännitti kovasti esityksiä, mutta niin hienosti meni ja olen niin ylpeä tytöstäni, kuinka jännityksestä huolimatta suoriutui kaikesta niin upeasti. Oli myös ihanaa kun esikoulun opet ja henkilökunta lauloi eskareille heipat. Kyllä äiti oli niin itku silmässä siellä, niin ihana koko juhla oli.

Juhlan päätteeksi kaikki eskarilaiset saivat diplomin sekä ruusun. Siinä oli äidillä jälleen itkussa pidättelemistä, kun rakas lapsi päätti taas yhden vaiheen elämässä ja edessä on uusi jännittävä vaihe. Niin ne vain kuulkaa kasvaa. Nämä esikoulun ja päiväkodin juhlat ovat olleet kyllä aivan ihania. Ne ovat kyllä sellaisia, että niissä viihtyisi pidempäänkin. Onneksi niitä on vielä rutkasti edessä ja eskarin pariin palataan jo heti syksyllä kun Matias aloittaa esikoulun.




Me veimme pienen muistamisen Lumin opelle. Bongasin tämän ihanan idean instagramista (Mistä on pienet pojat tehty? -blogin Nellin insta tililtä). Koristelin pienen lasipurkin reunan pitsiteipillä, liimasimme kylkeen kimallepaperia, johon Lumi kirjoitti "Kiitos kun kasvatit minua taas hieman isommaksi". Purkin sisään ostimme basilikan. Mietin ensin kukkaa, mutta päädyin kuitenkin yrttiin niin kuin alkuperäisessä ideassakin oli. Mukaan annoimme vielä pikkuisen suklaata. Eskariope oli ollut todella otettu tuosta lahjasta.



Lumi sai myös pienen muistamisen itselleen eskariopelta ja kahdelta muulta aikuiselta, jotka ovat avustaneet ryhmässä. Tyttö sai oman turvalonkeron ja tikkarin ja tuo olikin oikein ihana lahja. Mukana oli vielä viesti, jossa toivotettiin hyvää kesää ja tulevaa koulutaivalta.



Lauantaina onkin sitten edessä vielä Iidan kevätjuhla. Iidalla vaihtuu syksyksi uusi opettaja ja vanhalle sanotaan nyt heipat. Hänelle taidetaan antaa suklaata, sillä Iida oikeastaan jo päätti niin. Tämä onkin sitten kolmas ope joka tuolle luokalle nyt tulee. Mutta muutos on välillä hyvästä. Lauantaista eteenpäin ollaankin sitten kaikki niin lomalla. Tai kaikki muut ollaan paitsi mies. Toivon kuitenkin että hän pystyy lomailemaan sen verran että saadaan ne muutamat suunnitellut reissut toteutettua.

10 kommenttia:

  1. Oi miten kivat juhlat teillä on ollut! <3 Minusta on kivaa kun lapsia huomioidaan ja saavat esimerkiksi juuri diplomin tai mukaan kotiin! Tällainen pieni juttu on lapsille tärkeää. Mekin kannoimme tänään perhefudiksen päätöskerrasta mukanamme poikien diplomit ja halusivat tietty heti laittaa ne jääkaapin oveen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo diplomi oli oikein mieluinen ja odotettu juttu. :) Pieni juttu josta lapset tulevat iloisiksi. Ja täälläkin se pääsi koreilemaan jääkaapin oveen. :D

      Poista
  2. Nuo on aina lapsille (ja vanhemmillekin) haikeita hetkiä, mutta silti niin hauska päästä seuraavaan vaiheeseen taas hieman isommaksi :) Siis lapsista, me ainakin täällä miehen kanssa panikoidaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne on. Niin ihanaa kun kasvavat mutta samalla niin haikeaa. :) Ja kyllä me vanhemmat taidetaan aina eniten panikoida. :D

      Poista
  3. Ollappa jälleen koululainen ja tuntea se vapaus joka koittaa kevätjuhlan jälkeen. <3

    VastaaPoista
  4. Ompas teillä ollut ihanat kevätjuhlat, melkein omatkin silmät kostuivat kun ajattelin millaista on katsoa oman lapsensa kevätjuhlaa. <3

    VastaaPoista
  5. Oi että miten ihana päivä teillä on ollut. Ja ihana tuo lahja idea!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen juhla oli kyllä niin ihana ja opettaja piti niin kovin tuosta lahjasta, että oli vuodattanut onnenkyyneliäkin.♥

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...