Kaksplus.fi

lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12 | Joululaulut


Joulukuun 12 luukussa loilotetaan joululauluja. Meidän perheessä joululaulut alkaa raikaamaan joulukuun ensimmäisenä päivänä ja niitä kuunnellaan sekä hoilataan mukana joulukuun aika loppupuolelle saakka. Kun sitten taas on vuoden päivät niitä kuuntelematta niin ai että kuinka ne kuulostaa taas mukavilta.

Olen pannut merkille, että omat lapseni tykkää paljon samoista lauluista kuin olen itse tykännyt pienenä. Noita lauluja kuunnellessa palaa aina muistoja mieleen. Esimerkiksi aina kun Petteri Punakuono alkaa soimaan muistuu mieleen se eräs koulun joulunäytelmä jossa esitin itse laulun päätähteä Petteriä ja konttasin polveni ruville, heh. Joulupukki laulu taas laulettiin aina joulupukin kanssa. Porsaita äidin oomme kaikki jaksaa aina nostaa hymyn huulille. Nisse polkka oli aivan lemppari kun olin pieni.

Omasta nuoruudesta muistuu mieleen se, että melkein joka joulu vanhempani saivat jonkun joulu cd:n lahjaksi ja niistä parhaiten on painunut mieleen Jari Sillanpään joulu cd. Pitäisikin kysyä vieläkö se on hengissä, jos sen saisi vaikka lainaan. Myös Arja Korisevan esittämiä joululauluja on mukava kuunnella. Fanitin häntä nuorempana aika paljon (samoin kuin Kaija Koota).


Olen kyllä aika kaikkiruokainen joulumusiikin kanssa. Niinpä meillä soi kaikenlaiset laulut. Suosikkeja on todella monta ja niitä on erittäin vaikeaa alkaa laittamaan paremmuusjärjestykseen. Meillä ei taidakkaan olla yhtäkään joulu cd:tä vaan soitamme musiikkia tietokoneelta. Jokainen on vuorollaan valitsemassa mitä soitetaan. Jouluaattona musiikki soi aamusta iltaan taukoamatta välillä vähän kovemmalla ja välillä vähän hiljaisemmalla.

Kuunnellaanko teillä paljon joululauluja?

18 kommenttia:

 1. Meillä kyllä kuunnellaan <3 niistä tulee kyllä niin hyvä fiilis, jotenkin taianomainen :D varmaan kumpuaa just omista lapsuuden jouluista <3

  VastaaPoista
 2. me alettiin siskon kans kuuntelemaan kämpässä jo tosi aikasin joululauluja, ne on vaan niin parhaita :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin kuunellaan joululauluja, ensimmäiset kuunellaan varmaan jo lokakuun lopussa :D Itseeni iskee näiden lasten laulujen lisäksi varpunen jouluaamuna ja walking in the air <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, te ootte ajoissa. :D
   Noi molemmat on kyllä aivan ihania lauluja.♥

   Poista
 4. Kuunnellaan mitä nyt radioista sattuu kuulumaan. :) Jouluradio on ihana, mutta ei ihan kokoajan jaksa... Mä oon aina ennen ollut just yksi niistä, jotka valittaa kun joululaulut soi jo marraskuussa. Nyt Leon myötä joululle on tullut ihan uus merkitys ja oon ihan täpinöissäni! Huomaan lauleskelevani Leolle samoja lauluja mitä on lapsuudessa kuunnellut.. Mustahan on tullut oman äidin peilikuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin siinä saattaa käydä. :)
   Mulla oli yhdessä vaiheessa vaihe jolloin en oikein innostunut joulusta, mutta nykyään se on ihan parasta. :) Lasten myötä joulu on saanut ihan uuden merkityksen.♥

   Poista
 5. Kyllä kuunnellaan! Nyt ollaan otettu tavaksi, että ruokaillessa kuuntelemme joululauluja. :)
  Moni joululaulu saa minut herkistymään ja monet ihanat muistot mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tapa siellä. :)
   Joululaulut tuo kyllä niin paljon ihania muistoja mieleen.♥

   Poista
 6. Meilläkin kuunnellaan! Nyt ei tosin olla vielä kuunneltu, mutta varmaan täytyy tehdä joku joulu soittolista jos saisi vähän jotain fiilistä! Ava tykkää porsaita äidin oomme kaikki ja siitä tiptap-laulusta (en edes tiedä sen oikeaa nimeä:D) ja niitä laulelee välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja lauluja molemmat. Olikohan se Tonttujen jouluyö, jos muistan oikein. :)

   Poista
 7. Kyllä kuunnellaan ja niitten kuuntelu alkaa jo lokakuussa. :D

  VastaaPoista
 8. Ensi viikosta alkaen raikaa meilläkin joululaulut. Tähän asti on kuunneltu lähinnä automatkoilla radiosta. Ostin itselle uuden joululevyn Pentatonix-nimiseltä yhtyeeltä. Todella kaunista musiikkia ilman soittimia, pelkällä ihmisäänellä :)

  VastaaPoista
 9. Meillä kuunnellaan melkein joka päivä - aamusta iltaan. Kuunnellaan paikallista jouluradiota. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...